UlfJag heter Ulf Bodin och bor i Uppsala med min fru och son. Det här är min plats på nätet. Jag arbetar med det digitala kulturarvet, digitalisering, öppenhet, tillgänglighet, databaser, länkad öppen data, vokabulärer och auktoritetshantering och sånt. Jag  arbetar som konsult på KulturIT AS. Jag är stationerad i Stockholm och vi har just nu ett kontor på Nordiska museet. Om du har nytta av en energisk och välstrukturerad person med + 30 år erfarenhet av projektledning, databasdesign, semantisk web, länkade data, vokabulärer och auktoriteter, digitaliseringsprojekt ur båda teknisk och strategisk synvinkel, tekniska och verksamhetsmässiga utredningar och förstudier samt informations-, data- och processmodellering mm så hör gärna av dig!

Jag har arbetat med och i projekt som Intrasis (arkeologiskt fältdatasystem), Nordic Handscape (projekt kring kulturarvsinformation i mobiltelefoner åratal före ordet app var på var mans tunga), K-samsök (sökindex för kulturarvsdata med ett öppet API), SOCH Search tools (som var en sökplattform mot K-samsök) och jag har byggt Historiska museets tidigare föremålsinformationssystem MIS och dess publika gränssnitt mot användarna – Sök i samlingarna (vilket kanske inte är så mycket att vara stolt för nu, men det var ganska nyskapande då när tjänsten skapades).

Just nu arbetar jag bland annat med informationsarkitektur i eKultur – ett ekosystem av tekniska lösningar för museer i Norge och Sverige (som t ex innehåller Digitalt Museum) och mitt huvudansvar är KulturNav. KulturNav är en nordisk terminologi- och auktoritetstjänst som knyter ihop objekt och koncept/auktoritetsposter i musei- och kulturarvstillämpningar. KulturNav lanserades i januari 2015 efter tre års utveckling. Du når mig på jobbet på e-postadressen: ulf.bodin [at] kulturit.se.

När jag inte arbetar så fotograferar jag. Jag är en sån där gubbe som har en svindyr kamera med jättestora objektiv som knäpper kort mest för jämnan på min familj och ibland lite annat. Du hittar mina bilder här på webbplatsen i min portfolio, i bloggen och på Flickr. Vill du köpa bilder så titta igenom mina bilder till försäljning på Getty Images. Är intresserad av att använda andra fotografier, kontakta mig direkt på ulf.bodin[at]outlook punkt com.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: