Oförklarligt poppis

Posted on mar 8, 2020 in Photography | No Comments
Sign at The Swedish Museum of Natural History

När man laddar upp bilder på sociala bilddelnings-tjänster så gillar folk inte alltid de bilder som man gillar själv. Bilden ska vara färgglad och kontrastrik för att bli poppis och man ska se vad den föreställer och gärna ha någon form av impact redan som tumnagel för att få mycket visningar.

Min mest visade och gillade bild på Flickr är en bagatell som jag inte sett som något speciellt. Det är en färgglad snapshot som togs på väg till Museikoordinatorns möte kring digitalisering på Naturhistoriska riksmuseet 25 februari 2010. Sven Rentzhog och jag stressade fram från t-banan när vi springer på vägskylten som var fylld med besökar-klistermärken från museet. Kanske en kul bild? Det blev några snabba skott med vidvinkel på någon minut strax före mötet började.

Sven är lite stressad men ställer upp framför skylten.

Bilden laddades upp på Flickr ett par dagar senare efter en redigering som idag skulle kännas en ”aning färgglad” med övermättade färger och förstärkt ”konstnärlig” vinjettering.

Jag vet inte vad som hände men Flickr började använda bilden som någon form av intro-bild för nya användare (tror jag) och den blev poppis. Idag 10 år senare passerade den 5 M visningar… 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: