Före bygget

Posted on sep 23, 2012 in Photography | No Comments

Det finns en korridor av växtlighet mellan områdena Östra Sala backe och Årsta i Uppsala. Det är en gammal kraftledningsgata som nu inte fungerar som någonting alls utan att vara vacker (ibland) och för hundägare, joggare och som fästingreservat. Inom några år ska korridoren bebyggas i samband med att östra Uppsala ska förtätas. Det ska bli en sammanhållen stadsstruktur. I slutet av 2013 planeras första spadtaget för etapp 1 i Östra Sala backe och runt 2014 är nog byggnationerna utanför mig på Snickargatan. Jag är både för och emot. Vi bor som sagt intill och korridoren ger en viss naturkänsla och  buffert mot Fyrislundsgatan allt mer intensivare trafik. Samtidigt utarmas områdets service och vi måste t ex åka kommunalt eller ta bilden för att åka till posten (!). Det vore inte så tokigt med några fler lokala affärer och så. Jag har en sorts hatkärlek till korridoren.

En sak att definitivt bevara är den allé av lönnar som löper vid sidan av Fyrislundsgatan. På planerna ser det ut som att så delvis är fallet, men  den kommer att försvinna på flera ställen. Jag tar chansen då och då att dokumentera det som försvinner och nu till hösten ska jag försöka bli mer systematisk. Här är några exempel på bilder från korridoren och allén från augusti i år i varmt sommarljus.

Fyrislundsgatan

Fyrislundsgatan

Salabacke

Näckrosgatan

Och här är några  fler bilder på området, bl a före kraftledningarna revs 2009.

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: