[Följande information och ett urval av blogginlägg som kanske har mer allmänintresse är kopierade från blogg.historiska.se/digitalamuseer som jag drev när jag arbetade som IT-utvecklare på Statens historiska museer. Informationen är kopierad i fall museet beslutar sig för att flytta eller ta bort bloggar (vilket inte är helt orimligt). /Ulf 2011-09-20]

Välkommen till Digitala Museer – en fortsättningen på Adelsöbloggen! Då bloggade vi om ett projekt som arbetade med att digitalisera och presentera allt material på Historiska museet från Adelsö socken. Bloggen växte till att handla om flera aktuella IT-projekt vid museet, t ex K-samsök. Dessa projekt är nu avslutade och bloggen vilande, men arbetet med att digitalisera och utveckla nya vägar för hantering av kulturarvsdata fortsätter vid museet.

Bloggen kommer att både presentera pågående och kommande utvecklingsarbete vid Historiska museet (och om andra museer inom SHMM) och kanske kommentera andra projekt som är aktuella just nu och som rör kulturarvsdata, digitalisering vid museer och andra kulturarvsinstitutioner.

Bloggen administreras av Ulf Bodin, IT-utvecklare på SHMM.

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: