Ny mötesplats för museifolk och andra intresserade

Posted on dec 10, 2010 in Digitala museer, Okategoriserade | 4 Comments

En ny mötesplats har i dagarna öppnats – Mötesplats museer – som tillhandahålls av Riksförbundet Sveriges museer. Det är en Ning-community som förhoppningsvis blir en aktiv mötesplats med en yta för diskussioner och informerande kring museifrågor.

Jag har startat en grupp kring digitaliseringsfrågor som kan beröra sådana saker som de ytterst aktuella frågorna om den nationella  digitaliseringsstrategin och det nya samordningssekretariatet vid Riksarkivet blandat med de alltid så aktuella frågorna om museisystem och databaser. Är du intresserad av digitalseringsmetodik, samlingssystem och samsökning eller nyfiken på vad vad man kan göra med K-samsök? Hoppa på och sätt igång och diskutera och debattera!

4 Comments

 1. Sven Rentzhog
  10 december, 2010

  Toppenbra initiativ Ulf!

  Reply
 2. Lars Amréus
  10 december, 2010

  Instämmer med Sven. Jag tror verkligen på denna plattform att kommunicera kring.

  Reply
 3. Henrik Summanen
  15 december, 2010

  Den stora fördelen med att sätta upp communities av det här slaget är knappast själva kommunikationen i sig, utan att personalen på museer och andra kulturinstitutioner lär sig hur kommunikation ser ut i informationssamhället. Jag ser det som en enda stor utbildningsinsats. Det ser dessutom lovande ut, med mycket initiativ och stor aktivitet, så med lite tur kanske Sverige blir ledande som kulturarvskommunikatör i informationssamhället!

  Reply
 4. Ulf Bodin
  15 december, 2010

  Du har nog rätt Henrik.

  Samtidigt så tror jag att vi behöver prata av oss om både små och stora ting över institutionsgränserna i vår värld. I arbetet med informationsmodellen för K-samsök samlades ett tiotal personer ett tio-tal gånger. Jag tippar att nära hälften av tiden gick åt till att känna av läget hur vi har det på museerna och prata om gemensamma frågor i och utanför agendan. Om bara en liten del av denna kommunikation kan göras på mötesplatsen (det intressanta skvallret dyker nog inte upp), tror jag mycket är vunnet och våra andra möten behöver inte alltid starta från noll.

  Reply

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: