Cykelexpedition 1981, Flen-Uppsala (9)

Posted on apr 29, 2012 in Dagbok | No Comments

81-06-29. Molnigt 12+

Startade med sega ben mot Strängnäs.
Hemsk mjölksyra och ont i knäna.
Styrkan kom åter omkring 1 mil från Strängnäs och sedan cyklade jag med god fart mot Strängnäs där jag intog middag på Isola Bella…
Vilken var utsökt.
Pepparstek med pommes.
Fortsatte vidare.
Ett helvete…
Var framme till 18 på kvällen.


  • Den sista dagen på min cykelfärd minns jag fortfarande ganska klart. Det var jobbigt och jag hade fått mer och mer ont i högerknät. Samtidigt ville jag absolut inte ge upp och ringa efter skjuts. Det hade förstört hela upplevelsen. I den sista riktiga backen – Vedyxabacken – från Uppsala ut till Gunsta på väg 282 ville jag gå av och leda cykeln för att knät började svullna upp, men det var faktiskt lättare att cykla än att leda cykeln med mina stumma ben.
  • När jag kom hem blev morsan både bestört och förbannad. Jag hade tydligen gått ner massor i vikt (vilket jag inte riktigt märkt själv). I badkaret såg jag också att underhudsfettet var helt borta. Ådrorna syntes tydligt på låren…
  • Det här var emellertid inte min sista expedition på cykel. Jag cyklade till och från Jönköping fem år senare och jag har även cykelsemestrat på Irland två gånger. Men då har jag alltid fokusera mer på att ha trevligt än att prestera så mycket som möjligt. Första gången på Irland gav vi också upp och tog bussen i stället när det blev träigt och för blött.
  • < Till inledningen

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: