Wiki Loves Monuments

Posted on sep 28, 2011 in Photography | No Comments

Wiki Loves Monuments är en europeisk fototävling i ett tiotal länder med temat europeiska minnesmärken. Fotografera byggnader i bebyggelseregistret eller fornlämningar och ladda upp dem på Wikimedia och ge dem därigenom fria Creative Commons-licenser (CC-BY) som gör att bilderna kan användas i Wikipedia eller på andra webbplatser.

Sista dagen att lämna in (om du vill vara med i tävlingen) är på fredag (30/9). Jag tycker emellertid att man alltid ska bidra till den digitala allmänningen och ladda upp och dela bilder på kulturarvet.

De här är mina bidrag som alltså är licensierade Attribution-Share Alike 3.0 Unported och de finns i full upplösning på Wikimedia (klicka på bilden).

Villa Lusthusporten

Villa Lusthusportens stall

Nordiska museet

Ställverket vid Uppsala C

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: